קופסאת חלון וכרטיס/ הדרכה יעל כהן מאיר

                          קופסאת חלון וכרטיס/ הדרכה יעל כהן מאיר

שלום לכולן,
במסגרת 8 ימי ההדרכות שאנחנו מעלות לכבוד חנוכה,
כתבתי לכן הדרכה,לקופסה המהממת הזאת ,שנתקלתי בה מזמן ברשת ונשמרה אצלי בto do list...
כשבאתי סוף סוף להכין אותה התבאסתי נורא שהיא כתובה בס"מ (אין מה לעשות התרגלתי לאינצ'ים)
אז החלטתי להמיר אותה כמובן גם לנוחות אלו שהן כמוני חובבות האינצ'ים....
אז בואו נתחיל:
(ראשית לא להיבהל מהמידות חלקן נראות מוזרות אבל מבטיחה שזה שטויות)


לבסיס הקופסא:
ניקח נייר בגודל 8.25 על 7/16 11 (אחת עשרה ושבע שש עשריות)
למעשה זה הוא הקו הקטן בין 3/8 11 ל 11.5
והנה תמונה כדי להסביר יותר טוב...

         ↑
כעת נחרוץ:
במימד הארוך:
ראשית נמקם את הנייר בלוח החריצה מנק' האפס...    ↧
נחרוץ ב1.25
נדחוף חזרה את הנייר לקצה השמאלי בלוח החרצה ונחרוץ ב1/8 5 (חמש ושמינית)
נחזיר שוב את הנייר ל-0
ונחרוץ ב3/8 6 (שש ושלוש שמיניות)


שוב נדחוף לקצה השמאלי ונחרוץ ב3/8 10 (עשר ושלוש שמיניות)



(מקווה שהכל ברור עד כה...)

עכשיו למימד הקצר (פה אין צורך להזיז את הנייר, נחרוץ רגיל):

3/8 (שלוש שמיניות), 5/8 1 (אחד וחמש שמיניות), 2.75



נעבור על קווי הקיפול ונחתוך כמו בתמונה:







קופסאת החלון:
ניקח נייר בסיס בגודל 15/16 6 (שש וחמש עשרה שש עשריות) על 3/8 7 (שבע ושלוש שמיניות)



כעת נחרוץ במימד הארוך:
3/8 (שלוש שמיניות ) , 7/8 5 (חמש ושבע שמיניות), 7




במימד הקצר נחרוץ:
3/8 (שלוש שמיניות), 1.5, 3/8 5 (חמש ושלוש שמיניות) ,
נזיז את הנייר ל-0 ונחרוץ ב-5/8 6 (שש וחמש שמיניות).



נעבור על קווי הקיפול עם עצם קיפול ונחתוך לפי התמונה:




                                                    


נסמן מסגרת בעובי 3/4 אינץ' במלבן המרכזי,  מקווי החירוץ פנימה,ונחתוך את הפנים באמצעות סכין חיתוך




ניקח נייר שיהיה מאטינג למסגרת וגם יתן חיזוק לדפנות שלו
בגודל 1/8 5 (חמש ושמינית) על 3.5
אני השמשתי בנייר זהב מטאלי.


נמרח דבק בשוליים ונדביק לפני החלון שלנו...




נהפוך לצד האחורי ונסמן מסגרת בעובי 0.5 אינץ' בפנים המסגרת שכבר חתכנו....על הנייר שכרגע הדבקנו.


נחתוך את פנים המסגרת, ונחתוך אלכסונים לפנים הפינות בצורה הבאה...


נעבור עם עצם קיפול על השולייים הפנימיים ונקפל את הנייר פנימה שיעטוף את פנים המסגרת...
נמרח דבק ונהדק עם עצם קיפול, ננגב שאריות דבק ...



כעת ניקח שקף בגודל 1/8 3 (שלוש ושמינית) על 4.75 (ארבע ושלושת רבע)
ונדביק על השוליים דו"צ בעובי 1/4 אינץ'

נסיר בפינות את המגן דבק , נמקם ,נהדק ונסיר את שאר המגן שהכל ידבק על פנים המסגרת שיצרנו.




לדיגום החלון: השתמשתי בסטאק just because של קרן
ניקח נייר מדוגם בגודל 3.25 על 7/8 4(ארבע ושבע שמיניות)
נסמן מסגרת בעובי 3/8 (שלוש שמיניות) נחתוך את הפנים שלה ונדביק על קידמת החלון....



כעת נרכיב את הקופסא....
ראשית נדביק פנימה את הלשוניות העליוניות לצד האחורי של החלון....



נדביק את 2 הריבועים לפאות הצמודות ליצירת קופסא



את הפלאפים הקטנים מסביב נקפל פנימה ונמרח עליהם דבק



ונדביק לבסיס הקופסא כך שהפתח כלפי המכסה והחלק הנפתח משמאל...
בצורה הבאה...



נהדק טוב בפנים עם עצם קיפול אחרי שוידאנו שהקופסא יושבת טוב לפני קוי הקיפול ומגיעה לשוליים .

כעת נרכיב את המכסה...

נדביק את הפלאף העליון פנימה
נקפל את הריבועים התחתונים ונמרחח עליהם דבק
נדביק לפנים הריבועים העליוניים


כעת נעגל פינות לריבועים שהדבקנו במכסה

וגם עיגלתי את הפינות לפלאף הסוגר



כעת המקופסא מוכנה ונשאר לדגם...
ככה היא נראית סגורה וללא דיגום:

לדיגום:
 לחלק החיצוני והפנימי שעוטף את החלון:
מאטינג:5/8 3 (שלוש וחמש שמיניות) על 5.25 (חמש ורבע)- פעמיים
מדוגם לצד החיצוני: 3/8 3 (שלוש ושלוש שמיניות) על 5
לצד הפנימי חתכתי  נייר לבן באותו גודל כמו מדוגם- מיועד לכתיבת ברכה.

למכסה:
אני דיגמתי רק את הצד שפונה אלינו
אתן כמובן יכולות לדגם את שאר החלקים אם תרצו.

מאטינג: 7/8 (שבע שמיניות) על 5/8 3 (שלוש וחמש שמיניות)
מדוגם: 5/8 (חמש שמיניות) על 3/8 3 (שלוש ושלוש שמיניות)

לפנים החלון:
מדוגם בגודל 5.25 (חמש ורבע) על 5/8 3 (שלוש וחמש שמיניות)



הוספתי קישוטים מדף הגזירות 





ועוד קופסא שהכנתי עם סטאק חורף של קרן...




לקופסא ניתן להכניס שלל של דברים
מספר רעיונות לפניכן
ערכת תה ושוקו
נרות חנוכה

ועוד רעיון בדרך אליכן....😉

מקווה שאהבתן ותכינו גם
לכל שאלה מוזמנות תמיד לפנות אלי
שלכן באהבה
יעל כהן מאיר


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אלבום מיוחד - כריכה רכה (עדי בן לולו)

מוגש באהבה- הדרכה- קרן סביליה

קופסת תכשיטים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אלבום מיוחד - כריכה רכה (עדי בן לולו)

אלבום 6'' עם כיסים גדולים- הדרכה

קייס לשוקולד ותה - הדרכה