ספרון קופסאות - לחנוכה

 



שלום לכל היוצרות,

הכנתי לכן הדרכה קלילה ונחמדה לספרון שמאגד בתוכו 8 קופסאות.

ניתן למלא כל קופסה בשוקולדים, מיני ממתקים ואפילו לקפל לתוכן ברכות מתוקות. 

 

החומרים הדרושים: (*ההדרכה באינצ'ים)

נייר בסיס בגודל "5*"10 

דפים מדוגמים:

(4.25*4.75 )4 פעמים

(4.5 *4)2 שכבת מאטינג נוספת- לא חובה

(0.75 *4.75) 2 פעמיים -לשדרה

קופסאות:( 5.25*4.25) 8 פעמים)

דוץ' ספוגי או סול לנפח- לא חובה

12" סרט

מעגל פינות

לסגירת הקופסאות ניתן להשתמש בסקוצ'ים, מגנטים, נקודות דבק

אני השתמשתי בפאנץ' להשחלת תמונה.


אז נתחיל בהרכבת הקופסאות:

ברגע שתכינו אחת השאר ירוצו לכן מהר.

ניקח דף מדוגם בגודל 5.25 על 4.25 (חמש ורבע על ארבע ורבע)

בלוח חריצה נמקם את הנייר כאשר המימד הארוך צמוד לסרגל העליון ונחרוץ כך:


0.5 , 2.5 , 3, 5

מסובבים את הנייר 90 מעלות כך שקו החריצה של 0.25 נמצא למטה קרוב אלינו

וחורצים : 0.5 ,2.5, 3


נעבור על כל קווי הקיפול ונחזיק את הנייר כך שהפלאף הקטן ביותר הוא סימון ה0.75 מימיננו

ונגזור את המלבן הקטן למטה ואת שני המלבנים הקטנים העליונים כך:


נסובב את הנייר לצד הנגדי הקצר ונגזור את שני המלבנים משמאל עד לקו החריצה האחרון שנישאר בצורה כזאת:


נפריד בין המלבנים הקטנים ונקטום להם זוית (כמו בתמונה למעלה בצד הימני)

נקטום פינות גם לפלאף הארוך הצר העליון שבתמונה (של ה0.25)


זו הצורה שצריכה להתקבל בשלב זה.

כעת נהפוך את הנייר לצידו הנגדי ובמלבן הבולט נסמן נקודת אמצע שממנה נעביר שני אלכסונים עד לקו הקיפול כך שיווצר לנו משולש כמו מעטפה.



נגזור את שני המשולשים כך שנקבל:


כעת נסיר את המלבן הימני- נקפל פנימה את הפלאפים הקטנים ונגזור עד קו הקיפול כך:




כך נראה מהצד של הנייר המדוגם.

נהפוך בחזרה ונמרח דבק על הפלאף הצר יותר של ה0.25 כאשר הוא מקופל פנימה ונקפל לחצי

כך שהפלאף של החצי עולה על הפלאף של הרבע בצורה מדוייקת.

נהדק עם עצם קיפול. (בתמונה זה למעשה הפוך , יותר קל לעשות זאת לפי ההסבר)





לסגירת התחתית נהפוך את התיבה שהתקבלה נכניס פלאף אחת פנימה נמרח דבק , עליו נסגור את הפלאפים הקטנים הצדדים נמרח עוד טיפה דבק עליהם ונסגור עם הפלאף הארוך השני.

הפלאף הסוגר הוא למעשה זה שנמצא מקדימה .( כמו בתמונה העליונה- שבה הכנסתי את הפלאפים הקטנים פנימה ולא בין הפלאפים הגדולים)

באופן הזה נכין עוד 7 קופסאות.



הספר- הבסיס:

נייר בסיס בגודל 10 *5

במימד הארוך נחרוץ : 5.5, 4.5


נעגל פינות


מדוגמים פנימי וחיצוני 4.75 *4.25 - 4 פעמים




 למי שרוצה לעשות מאטינג כפול לחיצוני אז תחתוך עוד 4.5 * 4 -פעמיים.( הנייר עם דוגמת הפרחים)

*בכל שכבה שנעגל פינות נשתמש במידה הקטנה יותר כך הדפים ישבו בצורה מושלמת.

נדביק קודם את המדוגמים הפנימיים +שדרה בגודל 4.75 *0.75


נעבור לחיצוני:

נדביק את השדרה.

אם בחרתן לעשות מאטינג כפול- הדביקו את 2 השכבות קודם.( זו על גבי זו ולא לכריכה)

נמדוד מרכז ונסמן אותה בשתי הקצוות עם עפרון.

ניקח סרט באורך 12אינץ' ונחתוך אותו לחצי.

נדביק כל רצועה במיקום שסימנו.

מעל נדביק את הנייר המדוגם.

אני הוספתי גם סול מתחת לנפח, ניתן גם להשתמש בדוץ' ספוגי-לא חובה.







כעת נישאר להדביק מבפנים את הקופסאות
לפני ההדבקה בחרו כיצד תרצו שהן יסגרו
ניתן לשים עיגולי סקוטש , נקודות דבק, מגנטים
אני בחרתי בדרך קצת שונה והשתמשתי בפאנץ' שמיועד להשחלת פינות תמונה.
פשוט פירקתי את החלק הנשלף והכנסתי לתוך הקופסא עד הסוף ופינצאצ'תי....המשולש נכנס פנימה.

סידרתי לי את המיקום הרצוי של הקופסאות סימנתי בעפרון 0.25 מגובה המדוגם פנימה מלמעלה ומלמטה 
והדבקתי- את השורה התחתונה מיקמתי כך שהפתח כלפי מטה כך שההוצאה תהיה נוחה וקלה.

ועכשיו נישאר רק לקשט ....

תמונות נוספות:






מקווה שההדרכה ברורה
מאחלת לכן יצירה מהנה
ולכל שאלה...אני כאן.
שלכן באהבה
יעל.













תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אלבום מיוחד - כריכה רכה (עדי בן לולו)

קייס לשוקולד ותה - הדרכה

כרטיס מהמם לכל אירוע- קרן סביליה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אלבום מיוחד - כריכה רכה (עדי בן לולו)

אלבום 6'' עם כיסים גדולים- הדרכה

קייס לשוקולד ותה - הדרכה